SP wil stop werkzaamheden uitbreiding Spoorlanden

Geplaatst op 7 november, 2017 om 10:46 | In de categorie:

De fractie van de SP wil dat de verdere werkzaamheden voor uitbreiding van het industrieterrein Spoorlanden in IJsselmuiden stopt.

 

Afgelopen week, tijdens de hoorzitting, was de Raad van State kritisch over de plannen van de gemeente Kampen rondom het industrieterrein. Omwonenden vinden dat er genoeg alternatieven zijn in en rondom Kampen en gingen in beroep tegen de uitbreiding.

 

Fractievoorzitter Richard Boddeus: ‘Nu de Raad van State de nodige kritische vragen heeft gesteld willen we dat de werkzaamheden stoppen. Eerder dit jaar hadden omwonenden en wij ook al de nodige vraagtekens over de uitbreiding en stelden we dat er genoeg alternatieven in Kampen aanwezig zijn. We vragen het college niet om te reageren omdat het plan ‘onder de rechter’ is, wel vragen we of het college bereid is de activiteiten stop te willen zetten totdat de Raad van State definitief een uitspraak heeft gedaan. Ingrepen, die later eventueel weer teruggedraaid moeten worden, kunnen zo voorkomen worden wat uiteindelijk kosten kan besparen. ’

 

De uitspraak van de Raad van State volgt over zes weken