Hedi Ploegstra is Terug in Kampen

Geplaatst op 7 november, 2017 om 10:49 | In de categorie:

Om de drie maanden organiseert ´t Huys der Kunsten (Voorstraat 20) nieuwe exposities. Op zaterdag 11 november vindt de feestelijke opening van de expositie ´Terug in Kampen´ plaats.

Kunstenares Hedi Ploegstra is geboren en getogen in Kampen, maar woont tegenwoordig in Spanje. Een stad als Kampen vergeet je echter niet zomaar. Tijdens de Hanzedagen in juni was er in De Stadskazerne al werk van Hedi te zien. Sfeervolle afbeeldingen met herkenbare silhouetten van karakteristieke plekken in Kampen, weergegeven in
een gedempt kleurenpalet. Hoe wordt de stad herinnerd door een kunstenares die er opgroeide, maar nu in een geheel andere wereld leeft? Deze serie is nu uitgebreid en siert tot en met 3 februari de meer dan zevenhonderd jaar oude muren van ’t Huys der Kunsten. De nieuwe tentoonstelling ´Terug in Kampen´ wordt op zaterdag 11 november om 16.00 uur geopend in ’t Huys der Kunsten, Voorstraat 20 te Kampen. Het oudste huis van Kampen is ook iedere zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur gratis te bezichtigen. De suppoost vertelt graag over de geschiedenis van het pand en de actualiteit van de getoonde kunst.