Workshop St. Maartenlampion maken

Geplaatst op 3 november, 2017 om 11:43 | In de categorie:

Het Ikonenmuseum organiseert op zaterdagmiddag 11 november een workshop lampion maken. Vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur kunnen kinderen vanaf 6 tot 12 jaar aan de slag in het museum.  Het maken van een lampion kost € 2, –.

De Sint Maartenoptocht in de Kamper binnenstad start op 11 november in het Ikonenmuseum. Wie meeloopt in deze optocht kan ‘s middag een lampion maken in het Ikonenmuseum. Er wordt geknipt, geplakt en gevouwen, er wordt gewerkt met karton, gekleurd papier en ijzerdraad.  Tijdens de workshop wordt verteld over St. Maarten. Over wie hij was en waarom kinderen met lampions langs de huizen gaan.  Afbeeldingen van St. Maarten in het Ikonenmuseum worden bekeken. Loop je mee in een andere Sint Maartenoptocht? Geen probleem, ook dan mag je een lampion komen maken in het Ikonenmuseum. De workshop wordt begeleid door Carin Koopman van cultuurZIEN.

Kijk voor meer informatie op www.ikonenmuseumkampen.nl of www.cultuurzien.nl of bel met (038) 331 10 24.