De echte oliebol

Geplaatst op 31 oktober, 2017 om 10:17 | In de categorie:

De oliebol brengt in Kampen en IJsselmuiden een beetje geluk voor gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem

Een glimlach op het gezicht van 10.000 mensen. Dat is de doelstelling van de week van De Echte Oliebol die tussen 13 en 18 november zal plaatsvinden. Diverse bakkers in het land bakken ’s nachts de verse oliebollen. Vrijwilligers zullen deze uitdelen aan gasten van de Zonnebloem, ook in Kampen en IJsselmuiden. De vrijwilligers zelf worden ook niet vergeten, zij krijgen ook een heerlijke oliebol aangeboden.

Marc Damen, directeur van de Zonnebloem, vindt de jaarlijkse oliebollenactie van de Echte Bakkers hartverwarmend. “Voor veel mensen met een lichamelijke beperking is de deur uit gaan niet vanzelfsprekend. Laat staan dat ze ’even’ bij de bakker een oliebol kunnen halen. Terwijl, die hoort erbij in deze tijd van het jaar. Dankzij deze actie komt de oliebol naar de mensen toe. Soms zit het ’m in klein geluk”, vertelt Damen. De Zonnebloem is actief in vrijwel alle wijken, dorpen en steden van Nederland. Zo’n veertigduizend vrijwilligers zetten zich in voor mensen met een lichamelijke beperking. Damen: “We maken het verschil in de levens van 113.000 mensen. We maken hun wereld groter door het bieden van activiteiten en aangepaste vakanties. Daarin staan ontmoetingen en persoonlijke aandacht centraal. We willen dat iedereen volop van het leven kan genieten. Een lichamelijke beperking hoeft wat ons betreft nooit een belemmering te zijn.”

 

De oliebollen in Kampen en IJsselmuiden worden beschikbaar gesteld door bakker Vermeij. René Vermeij: “Toen we hoorden van dit initiatief hebben we ons direct aangemeld. We krijgen niet vaak de kans om een mooi doel als dit te steunen met een van onze producten. Ook voor ons is de actie een feest. Wij houden er een hartverwarmend gevoel aan over om dit samen met De Zonnebloem te doen. We krijgen veel positieve reacties van vrijwilligers en klanten, en merken ook dat de Zonnebloem deze actie erg waardeert. Ze vinden het zeker niet vanzelfsprekend dat wij dit doen. We merken dat we met een klein gebaar een groot verschil kunnen maken”.

 

Voor dag en dauw zijn de echte bakkers van René Vermeij al in de weer voor het bakken van ambachtelijke broden, gebakjes en natuurlijk oliebollen. De bakkers die de oliebollen ter beschikking stellen zijn aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Ze leggen een proeve van bekwaamheid af en moeten jaarrond bewijzen keurmerk-waardig te zijn. De ambitie is om steeds beter te worden, gebruikmakend van vakmanschap en passie voor authentieke bakkersproducten.