Workshops levensreddend handelen

Geplaatst op 10 augustus, 2017 om 2:24 | In de categorie:

GHOR IJsselland houdt op 18 september, 2 oktober en 16 oktober in Kampen in het Rode Kruis gebouw aan de Wilhelminalaan 20 een drietal workshops levensreddend handelen. “Stel je je eens voor… Een groot ongeluk. Chaos en paniek. De eerste minuten zijn voor slachtoffers van levensbelang. Als er echt iets aan de hand is, zijn de hulpdiensten er vaak snel, maar juist in de eerste minuten kun jij als omstander meteen eerste hulp bieden.”, aldus het GHOR.

,,Misschien wil je wel helpen bij een incident of ongeluk, maar weet je niet hoe. Volg daarom nu een workshop levensreddend handelen bij jou in de buurt. Veiligheidsregio IJsselland biedt deze workshops gratis aan.” GHOR coördineert de geneeskundige zorg bij grote incidenten, rampen en crises. Sinds 2014 richt de GHOR zich ook op het vergroten van zelfredzaamheid van inwoners. De nieuwe workshops ‘Levensreddend handelen’ zijn daar een voorbeeld van. De GHOR ontwikkelde deze workshops samen met het Nederlandse Rode Kruis.

Wat leer je?

In ongeveer 2,5 uur leer je wat je wel en niet moet doen bij een groot ongeval of incident. Denk aan een busongeluk op de snelweg, noodweer tijdens een festival of een aanslag. Je leert hoe je hulp moet inschakelen en wat je zelf kunt doen, ook als je geen EHBO-trommel bij je hebt. Je leert een aantal levensreddende handelingen zoals het stelpen van bloedingen en handelen bij bewusteloosheid.

Praktische informatie

Om mee te doen aan deze praktische workshop heb je vooraf geen theoretische kennis nodig. Je ontvangt na afloop een bewijs van deelname. Vanaf september zijn er workshops in Kampen. Aanmelden kan via de website www.levensreddendhandelen.nl. De workshop ‘levensreddend handelen’ kan op verzoek ook op locatie worden georganiseerd. Daarbij geldt een maximum van 15 personen. Neem contact op via info@levensreddendhandelen.nl.