Wijkcentrum ’t Middelpunt terug in beheer van gemeente

Geplaatst op 5 augustus, 2017 om 2:37 | In de categorie:

Vanaf 1 augustus geeft de huidige beheerder van het centrum, Wijkvereniging Flevowijk Cellesbroek Middenwetering, het beheer van het gebouw terug aan de gemeente Kampen. Het RIBW huurt een groot deel van het wijkcentrum en blijft dat ook doen.

Tot 1 augustus beheert Wijkvereniging Flevowijk Cellesbroek Middenwetering het wijkcentrum aan de Lamoraal van Egmondstraat. Het gebouw is eigendom van de gemeente Kampen. De wijkvereniging kampt echter al langere tijd met een vrijwilligerstekort en krijgt de financiën niet rond. In overleg tussen de gemeente en de wijkvereniging is daarom besloten de huurovereenkomst met wederzijds goedvinden te beëindigen.

In 2015 is het pand door de gemeente aangemerkt als “krachtpand”. Krachtpanden zijn panden die een maatschappelijke waarde hebben. Ze zijn exploitabel, technisch in orde, hebben een omgevingsfunctie en zijn geschikt voor gebruik. Het gebouw leent zich in het bijzonder voor de functie van inloop- en ontmoetingscentrum. De komende periode wordt nagedacht over een passende invulling van het deel van het gebouw dat niet gehuurd wordt door RIBW. De gemeente treedt hierover ook in contact met inwoners en organisaties.