Junior Grachtenfestival

Geplaatst op 29 juli, 2017 om 3:16 | In de categorie:

Het Grachtenfestival is er voor iedereen, ook voor de jongste bezoekers. Dit jaar zit de programmering van het Junior Grachtenfestival weer boordevol mooie voorstellingen. Voor kinderen en hun (groot)ouders is er van 12 tot en met 19 augustus van alles te beleven in alle Amsterdamse stadsdelen en in Zaandam.

De Bremer Stadsmuzikanten reizen dit jaar door Amsterdam en bezoeken ook Zaandam. De gratis toegankelijke voorstellingen van de Bremer Stadsmuzikanten en de komische opera ‘Wat een feest!’ van Operadolleboelja reizen door de stad. Kinderen komen op een speelse wijze in aanraking met klassieke muziek.

De Bremer Stadsmuzikanten
Een té oude Ezel, een dikke, luie Kat en een stressKip hebben het gehad bij hun baasjes en lopen weg van huis. Maar wat doe je als je in je eentje in de wereld staat? Gelukkig vinden de drie dieren elkaar. Ze besluiten samen muziek te maken in de grote stad! De grote stad is verder dan gedacht en onderweg beleven ze allerlei spannende avonturen. Lukt het ze de stad te bereiken en beroemd te worden? Deze muzikale voorstelling wordt verteld en gespeeld door drie jonge musici op trombone, saxofoon en dwarsfluit. Te zien op zaterdag 12 augustus om 12:00 en 14:00 uur op het Zonneplein in Amsterdam Noord, op zondag 13 augustus om 12:00 en 14:00 uur aan de Gedempte Gracht in Zaandam, op woensdag 16 augustus om 13:00 en 15:00 uur in de tuin van Hotel Pulitzer en op zaterdag 19 augustus om 12:00 en 14:00 uur in het Oosterpark.

Wat een feest!
“Ik ben jarig, kom je ook? Het is een verkleedfeest. Zet een masker op!” Wie komen er nog meer als Herman Eva uitnodigt? Het lijkt allemaal heel gezellig te worden met taart, spelletjes en heel veel muziek. Een hofdame op hakken en een superheld op sokken. Zijn ze wel wie ze lijken? Eens moeten de maskers af! Een komische opera voor het hele gezin, zoals Opera Dolleboelja ze al jaren maakt. Bekende operamelodieën met nieuwe teksten in een nieuw verhaal. Diverse stijlen komen samen, zo wervelend dat je haast zou vergeten dat het opera is. ‘Wat een feest!’ geeft partij op zaterdag 12 augustus om 12:00 en 14:00 uur in het Beatrixpark, op zondag 13 augustus om 11:00 en 13:00 bij de speeltuin in het Erasmuspark, op woensdag 16 augustus om 13:00 en 15:00 uur in het Nelson Mandelapark en op zaterdag 19 augustus om 12:00 en 14:00 uur bij het Sloterstrand van de Sloterplas.

In Festivalcentrum Het Compagnietheater staan naast bovengenoemde gratis toegankelijke concerten drie Juniorvoorstellingen geprogrammeerd. Zo keren dit jaar de babyconcerten weer terug naar de grote zaal en is het beroemde vingerpoppetje Lejo ook weer op bezoek bij het Grachtenfestival, ditmaal samen met pianoduo Beth & Flo. In het programma VetStom! krijgen een pianiste en een sopraan het met elkaar aan de stok.

VetStom!
Een pianiste en een sopraan proberen een mooi concert te geven, maar doordat ze ruzie krijgen lukt dat niet! En waarom krijgen ze ruzie? Nogal logisch! Kom maar kijken! Klassieke liederen en aria’s voor kinderen? Geen saaie bedoeling met komisch klassiek duo Rabbits on top speed. De voorstelling is voor iedereen vanaf zes jaar, en te zien op maandag 14 augustus om 12:00 en 14:00 uur.

Beth & Flo én Lejo
Beleef samen met pianoduo Beth & Flo een dag mee uit het leven van Lejo op donderdag 17 augustus om 12:00, 13:30 en 15:00 uur. De dag vliegt om, want er is een hoop te doen. Ondersteund door prachtig pianospel doet Lejo zijn ochtendgymnastiek, gaat hij spelen, zwemmen, vliegen, vallen en weer opstaan en misschien mag hij zelfs even meespelen op de piano, samen met de vier handen van Beth & Flo. Alles wordt geprojecteerd op een groot scherm, dus het is voor jong en oud goed te zien! Na afloop kunnen kinderen hun eigen Lejo poppetje knutselen in het festivalcafé.

Bandoneon voor baby’s
Alle baby’s aan de bandoneon, want met de tango kun je niet vroeg genoeg beginnen. Kruipen, hopsen, dansen; met warmbloedige klanken van Argentijnse bodem is het voor de allerkleinsten, ouders en grootouders een grote ontdekkingsreis met dit bijzondere instrument op vrijdag 18 augustus om 12:00, 13:30 en 15:00 uur. Bandoneonspeelster Simone van der Weerden heeft speciaal voor dit babyconcert de mooiste liedjes uit de tangomuziek gekozen.

Bekijk het volledige programma van het Junior Grachtenfestival.

Foto: Ronald Knapp.