Dierenasiels in Zwolle en omgeving overspoeld met kittens

Geplaatst op 23 juli, 2016 om 9:00 | In de categorie:

Elk jaar komen de kittens in groten getale binnen bij de dierenasiels en dierenstichtingen. Vaak moederloos en hulpeloos… Elk jaar zetten de vrijwilligers en medewerkers zich weer voor de volle 100% in om alle kittens te kunnen helpen. Meer dan 100 kittens in omgeving Zwolle.

Momenteel worden er in Zwolle en omgeving meer dan 100 kittens opgevangen. De meeste van deze kittens worden opgevangen in liefdevolle pleeggezinnen, totdat ze oud genoeg zijn om naar een “forever home” te verhuizen.

Carl Withaar, oprichter van Stichting Flappus in Zwolle, merkt dat het aantal kittens daalt. Dierenasiel Zwolle en Dierenopvangcentrum Edo Hammers Kampen lijken het verschil nog niet echt te merken; beide stichtingen worden overspoeld met kleine kittens. En hoewel ze erg leuk en lief zijn, kosten de kittens helaas wel ontzettend veel tijd en geld. Donatie van fabrikant Beaphar

Stichting DierenDonatie.nl (Zwolle) heeft onlangs een grote donatie van producten ontvangen van fabrikant Beaphar. Met deze grote donatie hebben Beaphar en Stichting DierenDonatie.nl drie asiels in deze omgeving kunnen helpen. Het betrof voornamelijk kittenmelk, ontvlooingsmiddelen, snacks en allerlei verzorgingsproducten. Vooral de kittenmelk werd erg dankbaar ontvangen bij de stichtingen. Deze donatie helpt ze weer even vooruit.

Daarnaast hebben nog zes andere stichtingen buiten de omgeving een groot aantal producten ontvangen. Want ook buiten deze omgeving worden de dierenasiels weer overspoeld met kittens. Ook het vissenasiel in Delft en Vogelasiel de Paddestoel in Den Helder werden blij gemaakt met een mooie donatie van producten.

Stichting DierenDonatie.nl

Stichting DierenDonatie.nl is een nieuwe stichting uit Zwolle die een crowdfunding platform biedt voor projecten van dierenasiels en dierenstichtingen. Mensen kunnen zelf kiezen welk project ze willen financieren en hoeveel ze daar aan willen bijdragen. Oprichter van deze stichting is de Zwolse Sandra Boon.

Het is haar missie om de mensen de kans te geven om op een leuke, makkelijke en vooral eerlijke manier te doneren. Mensen kunnen zelf kiezen waar ze voor willen doneren en na afloop van het project krijgen ze per e-mail een foto toegestuurd. Zo weet men zeker dat hun donatie goed is besteed. Alle donaties komen geheel ten goede aan de projecten.

20160722 Bij_Dierenopvang_Koningen[1]

Wat kun jij doen om te helpen?

Er zijn talloze manieren om de dierenasiels in omgeving Zwolle te helpen. Ten eerste door te voorkomen dat er nog meer kittens worden geboren; Laat uw poes of kater castreren/steriliseren. U kunt ook helpen door een donatie te doen en/of door producten te doneren (voor meer informatie zie de websites van de betreffende stichtingen). Daarnaast zijn er enkele asiels die nog op zoek zijn naar pleeggezinnen die zich willen ontfermen over de binnengekomen kittens.

Tevens zijn er verschillende asiels die op zoek zijn naar (extra) vrijwilligers voor de zomermaanden. Ook kunt u natuurlijk via www.dierendonatie.nl meedoen aan een crowdfunding project voor een van deze stichtingen. De dierenasiels in omgeving Zwolle houden regelmatig projecten via deze website