Optreden gelegenheidsband D-kandidaten Quintus

Geplaatst op 17 juni, 2013 om 10:35 | In de categorie:

Woensdag 26 juni vindt het openbare gedeelte plaats voor het D-examen, het hoogste examen voor muziek, bij Quintus. Ieder jaar halen tussen de 5 en 10 cursisten dit D-examen, zij vormen het topje van de muziekopleiding bij Quintus. Het examen klassieke muziek begint om 17.00 uur, om 19.00 uur start het examen lichte muziek. Na afloop van de presentatie lichte muziek sluiten 4 van de 5 D-kandidaten de avond af met een voor deze gelegenheid samengestelde band. De kandidaten vormen met hun vier verschillende disciplines, basgitaar (Rijk van Zanten), gitaar (Felix Peterson), piano (Laurens Sluiter) en drums (Niels Beens), precies een band. Voor het samenspel is de band begeleid door bandcoach Hein-Jan van Vilsteren. Bijzonder is dat sinds de oprichting van Quintus voor de eerste keer een basgitarist D-examen aflegt. Te beluisteren zijn veelzijdige stukken zoals, Birdland van Weather Report, YYZ van Rush en de metal versie van Skyfall van Adele. Belangstellenden zijn van harte welkom aan de Vloeddijk 38. De toegang is gratis.