IJVV start met zege

Geplaatst op 12 mei, 2013 om 3:00 | In de categorie:

IJVV is de nacompetitie begonnen met een overwinning. Op Sportpark Den Uithoek won de formatie van trainer Herben Visscher met 1-0 van DZSV.

In de eerste tien minuten had DZSV meer balbezit. Daarna nam IJVV de regie over. De ploeg uit Dinxperlo werd flink onder druk gezet. Dat leidde in de 20e minuut tot een treffer van Gerjon van den Berg. Hij zette een fraaie combinatie op met Robin Kalter en schoot vervolgens raak in de verre hoek. Daarna lieten Chiel Buikema en Kalter goede kansen liggen.

Na rust ging het kaarsje langzaam uit bij IJVV. De ploeg had veel energie gelegd in de eerste helft en moest in de loop van de tweede helft steeds meer terug. DZSV kreeg enkele goede kansen, maar IJVV bleef op de been en boekte zo een belangrijke overwinning.

“DZSV is een enorm taaie ploeg. Er waren veel harde duels. Het kwam aan op mannelijkheid. Daar hadden we in het begin moeite mee, maar al snel konden we druk zetten. DZSV kwam er niet meer uit. Dat konden we niet volhouden. DZSV had zo maar langszij kunnen komen, maar ik vind de 1-0 wel een terechte uitslag. Het was een opportunistische strijd voor twee ploegen voor de winst gingen. Beide teams hebben niets te verliezen en zijn er eigenlijk nog niet aan toe om te promoveren.”

Komende zaterdag 18 mei is om 14.30 uur de return in Dinxperlo. De winnaar van deze tweestrijd speelt tegen DZC ’68 of Blauw Wit Holten. Visscher verwacht een zware wedstrijd in Dinxperlo. “Het wordt een hele kluif. We hebben de eerste horde genomen. Ik vind 1-0 in onze eerste wedstrijd wel een mooie uitslag. Daarmee blijf je scherp en dat is nodig. DZSV heeft de kwaliteiten om de 1-0 achterstand recht te zetten.

Bron: De Brug