Gouden Wiel voor Martin van Dijk

Geplaatst op 12 mei, 2013 om 4:00 | In de categorie:

Martin van Dijk heeft zaterdag de de onderscheiding ‘het Gouden Wiel’ van de KNWU in ontvangst genomen. Hij kreeg de onderscheiding van Joop van Nijen, voorzitter van het district oost van de KNWU, vlak voor de start van de 50e Flevotour op het Koeplein.

Van Dijk kreeg de onderscheiding voor zijn grote verdiensten in de regionale, nationale en internationale wielersport. Eind jaren zestig ging hij met jeugd aan de slag bij de Kamper Wielerclub (KWC). Hiermee was de KWC trendzetter. In de loop der jaren begeleidde hij vele wegrenners en veldritrijders. Hij was ook jarenlang succes bondscoach bij het veldrijden. Van Dijk ontwikkelde steeds meer liefde voor het veldrijden en het mountainbiken.

Van Dijk heeft het niet zo op huldigingen, maar was toch dankbaar voor de inspanningen van KWC om hem voor te dragen bij de KNWU. “Dat vind ik toch wel prettig. Ik heb me altijd ingezet voor mensen en minder voor een vereniging. Ik ben, zoals je dat tegenwoordig noemt, een mens-mens. Ik hou van mensen die zich inzetten voor hun sport.”

Bron: De Brug