VV Kampen blijft spelen op zaterdag

Geplaatst op 9 mei, 2013 om 6:00 | In de categorie:

Het eerste team van VV Kampen blijft ook volgend seizoen actief in het zaterdagvoetbal. Dat heeft de club dinsdagavond besloten na een onderhoud met de spelersgroep.

Volgens interim-secretaris Jasper Plender van Kampen haken te veel spelers af als de club terug zou gaan naar de zondag. “Dat is op korte termijn niet op te vangen. Daarom gaan we door op de zaterdag.” Kampen is druk op zoek naar spelers voor de eerste selectie, zodat de groep wat breder wordt. “We mikken onder andere op jongens die bij andere clubs buiten de boot vallen.”

VV Kampen behaalde dinsdagavond een verdienstelijke remise in het inhaalduel bij VV Wilsum (1-1). Enkele weken geleden meldde Kampen zich af voor dit duel, omdat het niet genoeg spelers op de been kon krijgen. De ploeg heeft van de KNVB twee punten in mindering gekregen.

In de 10e minuut opende Wiljan van Zuthem voor Wilsum de score. Na een goede voorzet van Gert Jan Sollie kon Van Zuthem simpel binnentikken. In de 26e minuut gingen Wim van Spijker en keeper Gerhard Bolt van Wilsum in de fout. Filimon Mekonen profiteerde door de gelijkmaker aan te tekenen.

Daarna werd er niet meer gescoord. Beide ploegen kregen veel kansen. Toch verdiende VV Kampen zeker een gelijkspel. De ploeg werkte hard en pakte punt op basis van een goede wedtstrijdmentaliteit. Wilsum zakte tegen Kampen door de ondergrens. De ploeg kreeg wel de grootste kansen, maar bracht te weinig om recht te hebben op een punt.

Bron: De Brug