Steppers bereiden zich voor op NK sprint

Geplaatst op 9 mei, 2013 om 7:15 | In de categorie:

De steppers van stepteam Selles Kamperzeedijk zijn, na een lange winter, zich al een periode hard aan het voorbereiden op de Kickbikecompetitie van 2013.
De eerste wedstrijd is onlangs geweest in het Friese Noordwolde waar zij met het succes van 4 podiumplaatsen vandaan kwamen.

Gedurende het seizoen april t/m november zullen er diverse wedstrijden op verschillende disciplines in de Kickbikecompetitie in Nederland verreden worden.
Dit jaar is voor het eerst het Nederlands Kampioenschap Estafette geïntegreerd in de wedstrijdkalender. Dit vraagt om tactiek en techniek van de steppers om op een efficiënte en snelle wijze de step door te geven. Daarnaast is er een aparte crosscompetitie ingezet om deze discipline meer volume te gaan geven.

Naast de nationale wedstrijden vinden er de internationale wedstrijden plaats. Het weekend van 11-12 mei vindt in Frankrijk de eerste eurocup plaats, gevolgd met eurocups in Nederland (Twente), Duitland en Denemarken. Er vindt dit jaar geen apart Europees Kampioenschap plaats. Om deze titels te behalen zijn deze ondergebracht in de diverse eurocups en per land op een verschillende discipline. Zo kan men tijdens de eurocup in Nederland ‘Europees Kampioen sprint’ worden.

Nog een verandering dit jaar is de invoering van een nieuwe categorie door de IKSA (wereldorganisatie voor de stepsport).
Tot op heden werd er door de volwassen stepper gestreden in de senioren of veteranencategorie. Met ingang van 2013 is er een nieuwe categorie, genaamd ‘masters’, toegevoegd.
Dit zijn degene in de leeftijd van 40 t/m 49 jaar. Hierdoor worden de categorieën kleiner, naast dat er een ‘over-all’ categorie van junioren, senioren, masters en veteranen blijft bestaan.

Al met al een technisch verhaal.

Wie de steppers wil blijven volgen; zij maken zich nu op voor het Nederlands Kampioenschap Sprint die gehouden wordt op zaterdag 18 mei in Almere.
Kanshebbers in diverse categorieën zijn:  Hermien Koers (dames senioren), Alice Klooster (dames senioren), Diana Klooster (dames junioren) en Marit van der Weerd (dames cadetten).

Daarnaast zijn een aantal vertegenwoordigd tijdens de eurocup in Frankrijk van dit weekend.

Op de foto: Alice Klooster tijdens het WK sprint in Duitsland 2012