Powerfolkband Scrum sluit Full Color Festival af

Geplaatst op 26 april, 2013 om 9:05 | In de categorie:

De powerfolkband Scrum sluit op zaterdag 8 juni het muziekprogramma op het hoofdpodium van het Full Color Festival af. Eerder werd al bekend gemaakt dat de bands Mr. Wallace, Splendid, Town of Saints en Sunday Sun een optreden gaan geven.

Met de komst van Scrum is het hoofdprogramma rond. Deze vijf bands zorgen tussen 17.00 en 00.00 uur voor een gevarieerde muzikale festivalavond.

De band Scrum heeft in Kampen al grote bekendheid verworven met optredens in onder andere de Stadsgehoorzaal en cafe De Bastaard. Hun muziek wordt omschreven als powerfolk. Rock met Schotse en Ierse invloeden, waarbij authentieke folkinstrumenten zoals de bagpipe, tin whistle, viool en mandoline een grote rol spelen. Scrum wordt geinspireerd door bands als The Dubliners, Flogging Molly en Dropkick Murphys.
Zowel in Nederland als daarbuiten groeit Scrum in populariteit. De band is opgericht in 2004 en heeft in de afgelopen 9 jaar een groot aantal feesten en festivals kennis laten maken met hun powerfolkfeest. Met hun single ‘Drunk Again’ behaalde Scrum haar eerste Top 100 notering. Niet alleen richt de band zich met de muziek op Ierland en Schotland, ze hebben zelfs hun eigen single malt Scotch Wisky. De afgelopen drie seizoenen tourde de band zeer succesvol met een akoestische show langs de theaters. Resultaat: razend enthousiaste reacties, uitverkochte zalen en een groeiend aantal fans. Dit jaar zal Scrum met nieuw studiomateriaal komen en deze zomer is het tijd om het feest naar het Full Color Festival te brengen.
Het Full Color Festival vindt plaats op zaterdag 8 juni van 13.00 tot 00.00 uur in park De Wijde Blik in Kampen.

Bron: De Brug