Dubbelconcert in de Buitenkerk

Geplaatst op 29 maart, 2013 om 1:38 | In de categorie:

Als afsluiting van het Nederland-Ruslandjaar 2013 verzorgen het Kamper Vocaal Ensemble ‘Kavoca’ en het Kamper Byzantijns Kozakkenkoor op zaterdagmiddag 6 april een dubbelconcert met Russische koormuziek in de Kamper Buitenkerk.

Kavoca’ brengt onder leiding van Luthine Postuma met name Byzantijnse kerkmuziek ten gehore met meesterwerken van Rachmaninov, Bortniansky, Archangelsky, Stravinsky en Tsjaikovski. Het Byzantijns Kozakkenkoor onder┬áleiding van Beatrix Boersma zingt volksmuziek c.q. wereldlijk repertoire.

Vrijwilligers
Dit slotmatinee biedt ook extra ruimte aan vrijwilligers en hun gasten van het Rode Kruis en van de Zonnebloem, om zo ook minder validen van de bijzondere Byzantijnse muziek en kunst in de monumentale Buitenkerk te laten genieten.
De kerk is voor iedereen open vanaf 14.00 uur en er is ontvangst met koffie of thee. Tijdens het matineeconcert, van 15.00 tot 16.15 uur, kan men niet in- en uitlopen. * De toegang is gratis. Na afloop wordt een deurcollecte gehouden.

Kunstroute
Voorafgaand aan het concert kan men op eigen gelegenheid de kruiswegstaties en andere kunstwerken in de Buitenkerk bewonderen. De Buitenkerk maakt op 6 en 7 april tevens deel uit van de Weg van Kunst route. Dit is een jaarlijkse kunstwandeling door de binnenstad van Kampen waarbij bijzondere locaties zijn opengesteld voor publiek. In de Buitenkerk worden kantkunstwerken geexposeerd.

Bron: De Brug