Koelewijn opent Ikonostase

Geplaatst op 25 maart, 2013 om 5:11 | In de categorie:

Burgemeester Bort Koelewijn heeft zaterdag de expositie ‘Russische Ikonostase’ in het Ikonenmuseum Kampen voor een internationaal publiek geopend.

Onder de genodigden waren enkele gasten van Duitse musea, zoals Recklinghausen, Schweinfurt, en particuliere verzamelaars die hun stukken in bruikleen hebben gesteld voor deze expositie.

Deze internationaal samengestelde expositie geeft een inkijk, en uitleg, over het gebruik en opbouw van de Ikonostasewand in de Russisch Orthodoxe kerk.
Dat deze expositie juist nu plaats vind is mede ingegeven vanwege het feit dat 2013 het Nederland-Rusland jaar is. Het museum wilde graag groots uitpakken. “En dat is ook gelukt”, aldus directeur Harry van Biessum. “mede door de inzet van de vele vrijwilligers staat hier een expositie die naast het internationale karakter ook zeer professioneel is”

De expositie is voor het publiek geopend van 26 maart tot en met 31 augustus 2013. Entree: 9 euro, museumkaarthouders betalen een toeslag van 2 euro. Voor de openingstijden en andere activiteiten in het Ikonenmuseum: raadpleeg www.ikonenmuseumkampen.nl.

Bron: De Brug