Senioren nemen met VVN eigen rijstijl onder de loep

Geplaatst op 13 maart, 2013 om 6:15 | In de categorie:

Op donderdag 14 maart organiseert de gemeente Kampen in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een zogenaamde BROEM-training. Deze training start om 9.00 uur (zaal open 8.30 uur) tot 12.00 uur. De locatie is zalencentrum De Hanzestad aan de IJsseldijk 12 in Kampen. Verkeerswethouder Treep opent de eerste training.
Senioren hebben in veel gevallen al jarenlang hun rijbewijs en hebben sindsdien veel rijervaring opgedaan. In de loop der jaren is het verkeer aanzienlijk veranderd, zijn er nieuwe verkeersborden gekomen en is de weginrichting met bijbehorende regels totaal anders. Dit levert vaak geen directe problemen op. Toch is het beter om van een deskundige rij-instructeur nog eens te horen wat er allemaal veranderd is. En dat is toch aanzienlijk veel.
Tijdens de rijvaardigheidsrit krijgen deelnemers inzicht in het eigen rijgedrag wat ze zich de laatste jaren eigen hebben gemaakt. Het gaat hierbij niet om een examen of een test. Deelnemers krijgen adviezen over ‘het nieuwe rijden’, informatie over nieuwe verkeerssituaties en veranderende regels en weginrichting zoals de belijning op de weg.
De training bestaat uit drie onderdelen. Onder begeleiding van een ritbegeleider rijden de deelnemers in hun eigen auto een praktijkrit. Deze rit wordt persoonlijk voor- en nabesproken. Daarnaast worden oude en nieuwe verkeersregels en verkeerssituaties besproken. Tevens is er aandacht voor de lichamelijke veranderingen die kunnen optreden bij het ouder worden. Na afloop wordt een certificaat en een naslagwerk uitgereikt.