Kort geding tegen Betonson Kampen

Geplaatst op 13 maart, 2013 om 2:41 | In de categorie:

Betonson in Kampen, producent van ondermeer betonvloeren, wordt door de vakbonden voor de rechter gedaagd. Het ultimatum om te reageren op de eisen van de vakbonden liep woensdagmiddag af.

Bij Betonson in Kampen verliezen 80 mensen hun baan. De vakbonden willen dat Betonson, onderdeel van de Van Nieuwpoort groep, zich houdt aan het eerder afgesproken sociaal plan dat geldig is tot eind 2013. Daarin is een bepaalde ontslagvergoeding voor het personeel opgenomen. Volgens FNV-bestuurder Janssen zegt Betonson daar geen geld voor te hebben.

Voor de vestiging in Kampen is voor zo’n 80 personeelsleden ontslag aangevraagd, voor de vestiging in Son gaat het om nog eens 20 personeelsleden. De FNV en andere bonden dreigden het bedrijf met een kort geding als dat niet voor woensdag 12 uur zou reageren op de eisen van de vakbonden. Betonson zegt kennis te hebben genomen van het ultimatum en gaat daar deze week op reageren. Verder geeft het bedrijf geen commentaar.

FNV-bondgenoten heeft vorige week vrijdag een bijeenkomst gehouden voor het personeel, daarbij ging het er emotioneel aan toe, aldus Janssen. Het personeel is door het bedrijf aangeboden een regeling te ondertekenen waarin zij akkoord zouden gaan met een lagere ontslagvergoeding. Volgens de FNV zullen maar weinig mensen die overeenkomst tekenen, omdat het voor sommige medewerkers die al lang bij Betonson werkzaam zijn, om veel geld gaat. Medewerkers zeggen onzeker te zijn over de toekomst en verdere ontwikkelingen van de bonden en hun werkgever op de voet te volgen.

Bron: RTV Oost