Bekende voorlichter doodt zijn vrouw in Haaksbergen

Geplaatst op 3 maart, 2013 om 9:54 | In de categorie:

HAAKSBERGEN – De landelijke afdeling van het CDA heeft met ontzetting gereageerd op het overlijden van partijlid Herma Boom uit Buurse.

“Onvoorstelbaar, tragisch en verdrietig”, noemt CDA-partijvoorzitter Ruth Peetoom het nieuws over Herma Boom, die door haar eigen man is gedood.  Dat is vandaag door de politie bevestigd. Peetoom zegt dat het CDA meeleeft met iedereen die Boom en haar man van nabij kenden.

Het vrouwelijke slachtoffer, Herma Boom, stond bij de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar 15e op de kandidatenlijst van het CDA. De partij kreeg uiteindelijk dertien zetels in de Kamer. In het verleden was ze fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Amersfoort. Zij runde de bed & breakfast Buurse samen met haar partner.

De man is Gerard van Emous. Hij was onder meer werkzaam als voorlichter en woordvoerder bij de voorloper van hogeschool Windesheim in Zwolle en Kampen, Theologische Universiteit Kampen, bij de gemeenten IJsselmuiden en Kampen, de Tweede-Kamerfractie van het CDA, het Commissariaat voor de Media en Universiteit Twente. Sinds 2009 was hij zelfstandig communicatieadviseur. Op zijn website zegt hij over zichzelf: ‘Vertrouwelijk, integer en zorgvuldig zijn kenmerkend voor mijn manier van werken’.

De twee lichamen zijn vrijdagmiddag om 13.00 uur gevonden in de woning aan de Ammeloeweg, niet ver van de grens met Duitsland.