Meer kinderen kunnen sporten door Jeugdsportfonds Kampen

Geplaatst op 2 maart, 2013 om 12:11 | In de categorie:

Het Jeugdsportfonds Kampen kan weer drie jaar vooruit. De wethouders Treep en Kievit tekenen op woensdag 6 maart opnieuw voor een samenwerking met het Jeugdsportfonds Overijssel. In totaal stelt de gemeente Kampen een bedrag van € 45.000,- beschikbaar voor de komende drie jaar voor het Jeugdsportfonds Kampen. Door dit samenwerkingsverband krijgen kinderen uit gezinnen die rond moeten komen van of rond een minimuminkomen een kans om deel te nemen aan sport.

Het Jeugdsportfonds Kampen is bestemd voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar uit gezinnen die leven van een inkomen van maximaal 110% van het bestaansminimum. De bijdrage van maximaal € 225,- per kind per sportjaar is bedoeld voor bijvoorbeeld het betalen van de contributie en de aanschaf van sportkleding.Het Jeugdsportfonds Kampen is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Kampen en Jeugdsportfonds Overijssel.

Met behulp van het Jeugdsportfonds Kampen hebben de afgelopen drie jaar al 227 kinderen een sportkans gekregen. De meest populaire sporten op dit moment zijn voetbal, vecht- en verdedigingssporten, zwemlessen en gymnastiek/turnen. Het is gelukt om van het beschikbare budget meer kinderen te helpen dan het eerder genoemde bedrag dat nodig is om een kind een jaar te laten sporten. Dit komt door goede afspraken met sportwinkels, sportaanbieders en de giften van enkele bedrijven.

Het aantal aanvragen per jaar groeit aanzienlijk (48 aanvragen in 2010, 86 in 2011 en 93 in 2012). Het is daarom de verwachting dat de bijdrage van de gemeente niet voldoende is om in de toekomst aan de vraag te kunnen voldoen. Alle steun voor het Jeugdsportfonds wordt dan ook van harte aanbevolen.

Wilt u het Jeugdsportfonds ondersteunen of ben u op zoek naar meer informatie? Ga dan naar www.jeugdsportfonds.nl/kampen. Naast het Jeugdsportfonds heeft Kampen ook sinds 2012 een Jeugdcultuurfonds. Kijk voor meer informatie over het Jeugdcultuurfonds op www.jeugdcultuurfonds.nl