Dier V/D Week week 9

Geplaatst op 25 februari, 2013 om 6:21 | In de categorie:

Tjabby lijkt op een vosje en heeft zich ook lang zo gedragen. Maandenlang zwierf hij moederziel alleen rond. Vorige week zag iemand zijn kans om hem te vangen en kunnen wij nu eindelijk een warm mandje voor hem gaan zoeken.
Tjabby is enorm lief, maar onzeker. Zeker bij een eerste ontmoeting zal hij niet zo goed weten wat hij met u aanmoet. Toch is er niet zoveel nodig om hem op zijn gemak te stellen; wat lieve woordjes zorgen er al snel voor dat hij uw grootste fan wordt.
Tjabby heeft zeker een jaar gezworven en kon in deze periode eigen baas spelen. Wij zijn daarom opzoek naar een stabiele, consequente baas die deze rol weer van hem wil ovenemen. Wij kunnen zien dat Tjabby ooit iets geleerd heeft, maar dit zal wel weer moeten worden opgefrist. Tjabby lijkt bijvoorbeeld gewend aan het lopen aan de riem. Vanwege zijn verleden adviseren wij (om zeker de eerste tijd) Tjabby niet los te laten.
Vanwege zijn onzekerheid plaatsen wij Tjabby niet bij kinderen onder de twaalf jaar. Het is onbekend of hij met katten kan.
Nieuwe potentiele baasjes moeten zich goed realiseren dat Tjabby lang gezworven heeft en daardoor wat tijd nodig zal hebben om zich aan te passen aan het gezinsleven. Het moet niet worden onderschat dat Tjabby gewoon tijd en rust nodig heeft.
Meer informatie over Tjabby? De medewerkers van het asiel beantwoorden graag uw vragen!

Wekelijks is er een dier van de week op onze website! Kijk hier!

D.O.C. Kampen
tel: 038-3319013