Winst voor wisselvallig Set Up

Geplaatst op 23 februari, 2013 om 8:21 | In de categorie:

IJSSELMUIDEN – De volleyballers van Set Up komen dit seizoen wisselvallig voor de dag. Dat was in het duel tegen Meppel AZ 2 ook het geval. Toch was er in het duel een stijgende lijn zichtbaar en dat bracht de IJsselmuidenaren een 3-1 zege en zorgde voor vertrouwen in de toekomst bij hoofdtrainer Timo Jager.

Set Up had een aantal mindere wedstrijden achter de rug. De vraag is hoe de ploeg tegen middenmoter Meppel AZ 2 voor de dag zou komen. Eerder deze competitie verloor Set UP nog van de ploeg uit Meppel. Ook tegen Meppel AZ begon Set Up stroef. Beide ploegen zorgden voor een rommelige eerste set. De thuisploeg leek de eerste set uiteindelijk toch in de tas te hebben toen de ploeg op een 21-24 voorsprong kwam. Set Up kon vervolgens het beslissende 25e punt niet maken, hoewel het daar kansen genoeg voor kreeg. Meppel AZ profiteerde door de eerste set met 24-26 te winnen.

Daarna ging het langzaam beter met Set Up. In het slot van de tweede set kon de ploeg dit keer wel het verschil maken. Set Up won met 25-22. De aanval begon steeds beter te lopen bij Set Up en het krachtsverschil tussen beide ploegen werd groter. De derde set ging met 25-21 naar Set Up. In de vierde set was het verschil nog groter. De IJsselmuidenaren liepen uit naar een voorsprong van zeven punten en daarna vond Meppel AZ het wel best. Set Up sleepte de vierde set met 25-18 binnen en blijft bovenin meedraaien in de derde divisie.

De 3-1 zege zorgde voor ‘opluchting’ bij coach Timo Jager. “In de afgelopen wedstrijden was de passing bij ons niet in orde. Dat was vandaag wel het geval. Dit keer waren we bij het net echter niet goed genoeg. Toch ben ik redelijk content met deze wedstrijd, gezien ons spel in de afgelopen weken.”

Bron: De Brug