Verdachte Kampenaar aangehouden busoverval Zwolle

Geplaatst op 21 februari, 2013 om 1:04 | In de categorie:

De politie heeft gisteravond een 18-jarige Kampenaar aangehouden voor de gewapende overval op een buschauffeur in Zwolle afgelopen zondag.

De verdachte bedreigde de buschauffeur op de Hunzelaan met een scherp voorwerp, waarop de chauffeur geld moest afgeven. Na de overval vluchtte de overvaller richting de Welle. De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van de overval. Aan de hand van beelden van de beveiligingscamera in de bus kreeg de politie zicht op de vermoedelijke verdachte. Bij de doorzoeking van de woning van de man werden spullen aangetroffen, die afkomstig waren van de overval. De verdachte blijft voorlopig vastzitten.

Overvallen 2011

De politie onderzoekt of de aangehouden verdachte ook verantwoordelijk is voor twee overvallen op buschauffeurs die in 2011 plaatsvonden. Ook toen werden chauffeurs door een man tijdens hun busrit overvallen.