Vertraging werkzaamheden uiterwaarden bij Wilsum

Geplaatst op 15 februari, 2013 om 9:00 | In de categorie:

Rijkswaterstaat is kort geleden begonnen met het verwijderen van een deel van de begroeiing in de uiterwaarden van de IJssel. Dit geldt onder andere voor de uiterwaarden bij Wilsum. Doordat de rivieren de afgelopen tijd opnieuw buiten hun oevers zijn getreden lopen de werkzaamheden vertraging op.
Veel uiterwaarden staan door het recente hoogwater opnieuw onder water. Hierdoor zijn de omstandigheden in deze gebieden te slecht om het werk veilig en zonder bijkomende schade uit te voeren. Daarnaast start het broedseizoen binnenkort.
Bij Wilsum kon al een deel van de snoeiwerkzaamheden worden uitgevoerd. Hagen en singels zijn hier deels gesnoeid. De resterende werkzaamheden worden hervat na het broedseizoen. De vergunningen worden hierop aangepast.
Het aanpakken van de begroeiing in de uiterwaarden is onderdeel van het programma Stroomlijn van Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat werkt in dit project samen met Dienst Landelijk Gebied en Staatsbosbeheer.
Kijk voor meer informatie opĀ www.rijkswaterstaat.nl.