Informatieavond Kunstprijs Kampen

Geplaatst op 14 februari, 2013 om 5:00 | In de categorie:

Het gemeentebestuur van Kampen heeft in september 2012 de nieuwe Adviescommissie Beeldende Kunst Kampen ingesteld. Dit was nog een van de actiepunten uit de huidige Cultuurnota (vastgesteld in 2009). Een van de opdrachten aan deze commissie is het realiseren van de Kunstprijs Kampen, eens in de twee jaar.
In 2013 wordt de Kunstprijs Kampen voor het eerst toegekend. Voor professionele kunstenaars uit Kampen organiseert de commissie een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst worden zij geïnformeerd over de Kunstprijs Kampen en worden het reglement en inschrijvingsformulier uitgereikt.

Kunstprijs Kampen

De Kunstprijs Kampen is een prijs die om de twee jaar wordt toegekend aan een Kamper professioneel kunstenaar die uitmunt in onder andere schilder- en tekenkunst, ruimtelijk werk, vrije grafiek en fotografie. De Kunstprijs Kampen 2013 bestaat uit een juryprijs van € 4.000 en een solotentoonstelling in 2014 in de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen. De genomineerde kunstenaars exposeren van 29 juni tot en met 8 september 2013 in de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen. De winnaar wordt tijdens de opening van deze groepstentoonstelling op 29 juni bekend gemaakt. Daarnaast wordt aan het eind van deze tentoonstelling aan een van de genomineerden een publieksprijs van € 1.000 toegekend.
Wethouder Janita Tabak: “Met de Kunstprijs van Kampen willen we cultureel ondernemerschap onder beeldend kunstenaars stimuleren. Het is een mooie manier voor een Kamper Kunstenaar om zichzelf te profileren in de kunstmarkt en voor de gemeente om te laten zien dat zij cultureel ondernemerschap serieus neemt”.

Aanmelden

Beeldend kunstenaars worden van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de informatieavond Kunstprijs Kampen.
Datum : Maandag 18 februari
Tijd : Aanvang 19.30 uur
Locatie : Gemeentelijke Expositieruimte Kampen (voormalige synagoge), IJsselkade 33
In verband met de organisatie verzoeken wij hen om dit per e-mail door te geven aan het secretariaat van de Adviescommissie Beeldende Kunst, Dick Spijker van het team Cultuur van de gemeente Kampen, via telefoonnummer (038) 339 29 66 of per e-mail d.spijker@kampen.nl.
Ook kunnen belanghebbenden daar het reglement en inschrijfformulier aanvragen.