Go-Ahead wint van Urk

Geplaatst op 3 februari, 2013 om 11:20 | In de categorie:

Go-Ahead Kampen is het tweede gedeelte van de competitie begonnen met een belangrijke overwinning. Op Sportpark Middenwetering won de Kamper eersteklasser de topper tegen Urk met 1-0. Door de remise van DOS ’37 tegen WVF is Go-Ahead Kampen samen met AZSV koploper in de eerste klasse D. De ploeg uit Aalten won met 1-2 bij KHC.

Go-Ahead domineerde in de eerste helft, maar Urk maakte een degelijke indruk en gaf nauwelijks iets weg. Bij beide ploegen was te zien dat de winterstop lang heeft geduurd. Er was veel balverlies en onnauwkeurigheid in de passing. Voor het publiek was er in de matige eerste helft dan ook nauwelijks iets te beleven. Yoshua van Marle tekende voor het Kamper hoogtepunt voor rust. Zijn volley raakte de lat in de 30e minuut. Drie minuten later voorkwam doelman Jasper Fix een treffer van Urk. Hij tikte een schot van Danny Mazereeuw knap uit de hoek.

Na rust waren beide ploegen enkele keren gevaarlijk. Keeper Fix redde op een inzet van Gerrit Tol en Kees Kievit kopte naast. In de periode dat Urk wat meer ging aandringen, sloeg Go-Ahead toe. Zandbergen bediende Hussein Raza met een fraaie pas. Die schoot vervolgens fraai raak. Daarna kreeg Go-Ahead enkele grote kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar dat gebeurde niet. Jurrian Zandbergen kon afwerken, maar kwam niet goed uit en slaagde er met moeite in om Raza te bedienen. Die schoof de bal echter naast. Even later leek Zandbergen op weg naar de 2-0, maar de bal werd licht getoucheerd door een tegenstander, waardoor de bal op de hak van de spits belandde. Vlak daarna werd een goed geplaatst schot van Van Marle net op tijd door een speler van Urk weggekopt.

Omdat Go-Ahead het niet afmaakte, bleef het spannend. De arbiter telde ruim acht minuten blessuretijd bij. In deze extra tijd was Urk gevaarlijk bij een scrimmage voor het Kamper doel en vond Zandbergen keeper Cornelis Koffeman op zijn weg. Uiteindelijk gingen de handen van de spelers van Go-Ahead de lucht in. Met een 1-0 zege is concurrent Urk op een grote achterstand gezet.

Bron: De Brug