FirmX Orion maatje te groot voor Floorever Reflex

Geplaatst op 3 februari, 2013 om 6:41 | In de categorie:

reflex orion

De laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie moest Floorever Reflex het opnemen tegen FirmX Orion. De regerend landskampioen uit Doetinchem won de eerste wedstrijd vrij eenvoudig met 3-0. Ook in deze wedstrijd had Reflex het moeilijk en kwam de ploeg wederom te kort. In de Reflexhal werd het twee keer 17-25 en een keer 19-25 voor de bezoekers.

Floorever Reflex had het in de eerste set moeilijk met de sterke blokkering van Orion. Er werd gelijk tegen een 1-5 achterstand aan gekeken. Maar de bezoekers gaven ook veel cadeautjes aan Reflex. Orion maakte veel service fouten en door een goede sprongservice van Kay Hulsebos kwam de spanning weer terug, 14-13. Later in de set begon de service ook te lopen aan Orion zijde. Floorever Reflex kreeg geen controle over de bal en stond al snel weer achter. De set werd vervolgens gewonnen door FirmX Orion met 17-25.
In het begin van de tweede set ging het kort gelijk op, maar ook nu was de service druk van Orion hoog. “We hadden moeite met de pass en om langs het grote blok van Orion te komen moeten we een perfecte pass neerleggen”, zei de libero van Reflex Jos Vahl. Reflex coach Hansma nam twee time-outs en wisselde zijn spelverdeler en diagonaal. Maar FirmX Orion liet zich niet van de wijs brengen en speelde de set weer makkelijk uit, 19-25.
De derde set had hetzelfde spelbeeld. Orion maakte de dienst uit in Kampen en Reflex kwam er af en toe langs het blok door slim te spelen. De wisselspelers uit de tweede set mochten blijven staan, maar zij konden het verschil ook niet maken. Jos Vahl: “Net als in de voorgaande sets kregen we één of twee service series tegen waar we niet uit komen. Dat breekt ons op en komen we er niet meer bij.” Floorever Reflex zakte in en verloor ook de derde set, wederom 17-25. “Voor de wedstrijd hadden we afgesproken om onbevangen te spelen en met veel energie. Ik vond dat dat gelukt is, soms iets te veel energie en maakten we wat gehaaste fouten.”
Volgende week speelt Floorever Reflex zijn laatste wedstrijd voor de nacompetitie. Ze reizen dan af naar Tilburg waar Tilburg STV de tegenstander is.