DOS Kampen wint in aantrekkelijk en doelpuntrijk duel

Geplaatst op 11 september, 2017 om 4:00 | In de categorie:

Zowel DOS Kampen als  Heerde lieten afgelopen zaterdag in de aanvangsfase al zien dat ze vandaag graag wilden winnen. Het golfde op en neer en beide teams kregen mogelijkheden.

Al in de 15e minuut kwam DOS op voorsprong. Een uitstekende pass van Julian de Ruiter op Tom Diender, die de bal vervolgens teruglegde rond de penaltystip op de inlopende Twan Knul. De spits schoot hard tegen de binnenkant van de paal binnen. Heerde was het op dat moment even kwijt en DOS kreeg legio kansen om de voorsprong te vergroten.

In de 20e minuut was er een zeer grote kans van Twan, maar de keeper wist de bal te pareren. Een minuut later was het wel raak. Een mooie vrije bal van Robin Horstman werd door de prima keeper tot corner verwerkt. Julian bediende Rico Westendorp bij de eerste paal, die de bal perfect met de hak bewust raakte en zo op schitterende wijze binnentikte. Martin Wubs en Rico Westendorp hadden vervolgens goede mogelijkheden, maar telkens lag de keeper in de weg.

Heerde herpakte zich daarna en in de 30e minuut was het raak. Een prachtig schot boven in de hoek. Keeper Jorian van Dijk was kansloos. Niet veel later kreeg Heerde een strafschop door een overtreding van Martin, maar de inzet ging hoog over. Vlak voor rust kopte Leroy Krijn de bal bij de tweede paal vanuit een corner van Robin Horstman prima binnen.

Heerde maakte direct na de theepauze de aansluitingstreffer. Al binnen enkele minuten was het DOS dat weer doeltreffend was. Een prima aanval over rechts. Tom bracht de bal voor de goal en Twan kon in de korte hoek de keeper verschalken. Nadien bleven de treffers uit, maar er waren kansen genoeg om meer doelpunten te maken.

DOS houdt met deze zege uitzicht om de volgende bekerronde te halen. Winst volgende week thuis tegen OWIOS is daarbij van belang.

Opstelling DOS: Jorian van Dijk, Burak Ozturk, Leroy Krijn (65e Wim Snippe), Kesse Appiah (45e Martijn Barneveld), Martin Wubs, Robin Horstman, Mark Westerhof, Twan Knul, Tom Diender (72e Pedro Lopes), Julian de Ruiter, Rico Westendorp.

(c): Jan de Vries