Kampen helpt baby’s aan groentehap in 10 stapjes

Geplaatst op 9 september, 2017 om 10:12 | In de categorie:

Jong geleerd is oud gedaan; dat geldt ook voor het eten van groente. JOGG-gemeente Kampen is daarom maandag 4 september gestart met het uitdelen van activatiepakketten voor ouders/verzorgers van baby’s van 4 maanden op het consultatiebureau.

Groentehapjes in 10 stapjes
Ouders die een afspraak hebben op het consultatiebureau, krijgen een ‘Groentehapjes in 10 stapjes-pakket’ mee. Het pakket helpt ouders op een praktische en leuke manier om hun baby vanaf 4 maanden groente te leren eten en dit ook vol te houden. Smaak ontwikkelt zich in het eerste levensjaar. Het is daarom belangrijk om de verschillende groenten in deze fase meerdere keren uit te proberen. De pakketten bevatten onder meer een stappenkaart, een brochure met handige tips en een ijsblokjeshouder waarmee ouders zelf eenvoudig kleine porties groentehapjes kunnen invriezen.

Ondersteuning van de GGD
Als ouder kent u uw kind het beste, maar soms is het fijn om bevestiging, advies of antwoord te krijgen. Hiervoor kunt u terecht bij het consultatiebureau van de GGD. Ook op het gebied van gezonde voeding kunt u bij het consultatiebureau terecht. Daarnaast geeft de GGD via een digitale nieuwsbrief adviezen over voeding op het moment dat kinderen 4 en 11 maanden oud zijn.

Groente… zet je tanden erin!
De ‘Groentehapjes in 10 stapjes-activatiepakketten’ zijn onderdeel van een lokale pilot binnen de campagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ van Jongeren Op Gezond Gewicht. Naast Kampen doen nog 17 andere JOGG-gemeenten mee aan de pilot.

Meer weten over de Groentehapjes in 10 stapjes? Kijk op eetgroente.nl.