”Wandelen door het Sigarenmakerskwartier”

Geplaatst op 14 juli, 2017 om 9:06 | In de categorie:

Zaterdag 22 juli, 14.00 uur bij de Cellebroedersbrug start de eerste zomerse wandeling van cultuurZIEN.  De wandeling duurt ca. 1, 5 uur en de deelnamekosten bedragen € 6, – p.p. (met biebpas € 5, -).

Op veler verzoek wordt nog een keer gewandeld door het Sigarenmakerskwartier.Tot ongeveer 1880 was het stadsdeel tussen Vloeddijk en Ebbingestraat vooral ”leeg”. Er waren boomgaarden, tuinderijen, touwbanen en wat stadsboerderijen. In de tweede helft van de 19e eeuw veranderde dit snel. Lokale timmermannen kochten stukken tuingrond op om -als kleine projectontwikkelaars- rijen arbeiderswonigen te bouwen voor de verhuur. Het gedeelte tussen Cellebroedersweg en Lyceumstraat stond rond 1900 bekend als ”Het Sigarenmakerskwartier”. Tijdens de wandeling op 22 juli staat de geschiedenis van dit vergeten stukje Kampen centraal.

Vooraf opgeven voor deelname is niet nodig, tenzij men met een groep komt. Dan aanmelden kan via kunst@cultuurzien.nl of telefonisch via (038)331 10 24. Kijk voor meer info op www.cultuurzien.nl