Gratis cursus ‘Werken met de e-overheid’

Geplaatst op 10 juli, 2017 om 9:25 | In de categorie:

5 september start in de Bibliotheek Kampen een cursus ‘Werken met de e-overheid’. Deze cursus is speciaal bedoeld voor mensen die graag willen leren werken met overheidswebsites of die graag hulp willen bij het aanvragen van een DigiD.

De overheid regelt steeds meer zaken via internet. U kunt hier gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, aanvragen van zorg, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing: steeds vaker worden deze zaken via het internet geregeld. Voor veel mensen is dit onbekend of ze vinden het erg lastig.

Speciaal voor deze groep organiseert de Bibliotheek Kampen de cursus ‘Werken met de e-overheid’. In deze cursus van vier avonden vraagt u o.a. een DigiD aan en leert u omgaan met diverse handige overheidswebsites zoals www.kampen.nl (het digitale loket van de gemeente Kampen), www.toeslagen.nl (voor toeslagen van de belastingdienst) en www.regelhulp.nl. Tijdens de cursus gaat u zelf aan de slag en er is voldoende tijd om vragen te stellen.

Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht.

 Wanneer: dinsdag 5,12,19 en 26 september

Tijd: 19.00-21.00 uur

Plaats: de Bibliotheek, Oudestraat 216 (Stadskazerne)

Aanmelden kan via digisterker@bibliotheekkampen.nl