GBK: IJsselkade horecaplein

Geplaatst op 6 juli, 2017 om 1:59 | In de categorie:

Kampen heeft met de organisatie van de Hanzedagen in juni 2017 een belangrijke stap heeft gemaakt in het promoten van de Hanzestad Kampen. Maar ook daarna moet Kampen aantrekkelijk blijven voor het toerisme. Een belangrijke schakel in het promoten van Kampen is de binding met het water van de IJssel.

Om deze binding ten volle te kunnen benutten is het noodzakelijk dat toeristen zich vrij langs en op het water kunnen bewegen en dat horeca een kans krijgt om direct aan het watertoeristen te bedienen. De gemeenteraad heeft unaniem de motie “aanlegplaatsen met op- en afstapmogelijkheden voor fiets- vaartoeristen” van GBK aangenomen. Omdat met het oog daarop het noodzakelijk is dat een deel van de IJsselkade in de zomermaanden een boulevard/achtig karakter krijgt zal GBK morgenavond een amandement daaromtrent indienen.

In dat amendement zal GBK voorstellen om de IJsselkade benedenstrooms -tussen Vispoort en Hagenpoort- in de maanden juni, juli en augustus tussen 10:00 uur en 04:00 uur volledig af te sluiten voor alle gemotoriseerde verkeer (incl. lijnbussen). Ondernemers krijgen dan de ruimte om (horeca)activiteiten te ontplooien in dezelfde ruimte om zo Kampen aantrekkelijker te maken voor toeristen en Kampen ook op die wijze een aantrekkelijker verblijfplaats te maken. Want als dit met de Hanzedagen kan moet het zonder Hanzedagen ook mogelijk zijn.