Honderdzeventig deelnemers tijdens Jeugdronde van Kampen

Geplaatst op 17 mei, 2017 om 11:36 | In de categorie:

Zaterdag werd de tweede VanDijkBikes Jeugdronde van Kampen gehouden op het nieuwe terrein en in combinatie met de Flevotour. Honderdzeventig kinderen gingen van start in de Jeugdronde. Veel van de jeugdrenners hadden echt uitgekeken naar de wedstrijd in Kampen, een mooi maar ook lastig parcours op de voormalige vuilnisbelt met veel hoogteverschillen.

De renners van het KWC/EVA-Optic/Cyclingteam hebben zich tijdens de wedstrijden goed laten zien. Isa Blacquiere reed haar eerste landelijke wedstrijd nadat haar gips verwijderd was en finishte op de zesde plaats wat haar ook een mooie beker opleverde omdat ze als derde meisje over de streep kwam. In categorie 2 reden Fleur en Koen. Fleur reed mooi op kop maar helaas kwam ze ten val. Koen moest lossen uit het peloton maar wist toch heel netjes op een negende plaats te finishen. Fleur werd uiteindelijk twintigste. Isa Groeneveld reed in categorie 3. Ze eindigde heel netjes op de dertiende plaats. Nout, Bastiaan en Jonas startten in categorie 4. Ze wisten alle drie bij het peloton te blijven. Helaas kwam Bastiaan ten val, maar hij wist toch weer bij het peloton aan te sluiten. Nout finishte op een zevende plek, Jonas op plek vijftien en Bastiaan werd eenentwintigste.

In categorie 5 was heel goed te zien dat het een lastig parcours was. Al snel lag de hele groep uit elkaar en het aantal renners in het peloton werd ook steeds kleiner. Jelle wist mooi in het peloton te blijven en sprintte op het stuk naar de finish nog een aantal renners voorbij. Dit leverde hem een vijfde plaats op. In categorie 6 wist het peloton aardig bij elkaar te blijven. Helaas moest Sem lossen maar bleef met zijn groepje heel goed rijden. Categorie 7: Olivier, Mark en Sven lieten zich veel van voren zien. Helaas lukte het de mannen niet om in de prijzen te rijden. Mark werd vijfde, Sven negende en Olivier elfde. Al met al een hele geslaagde wedstrijddag.

Het weer zat mee. Alles was strak georganiseerd. Volgende week de laatste kwalificatiewedstrijd voor het NK in Nijverdal. Daarna wordt het duidelijk welke KWC/EVA-Optic/Cyclingteam renners een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het NK-jeugdwielrennen in Amersfoort op 10 juni.