Internationale Hanzedagen moet doorbraak worden

Geplaatst op 12 mei, 2017 om 1:58 | In de categorie:

De Internationale Hanzedagen van 15 tot en met 18 juni wordt dé nationale en internationale doorbraak van Kampen. Kampen and Beyond heeft een groot aandeel in de invulling van de programmering waarbij Kampen wandelend, fietsend en met de boot ontdekt kan worden.

Stadswandelingen

Kunsthistoricus Reinier de Wit en historicus Girbe Buist zullen 16, 17 en 18 juni dagelijks van 12.00 – 17.00 een stadswandeling verzorgen. Ieder uur begint een nieuwe wandeling vanaf het plein van De Stadskazerne, dat die dagen is omgedoopt tot het Hanzekwartier. Deze bijzondere dagen zijn de wandelingen gratis, een ideale mogelijkheid om onder deskundige en bevlogen begeleiding Kampen te ontdekken en te leren kennen.

Online wandel-en fietsroutes

Vanaf juni zijn op de websites van Kampen and Beyond en Hanze 2017 online wandel-en fietsroutes te raadplegen. Deze routes zijn met name interessant voor individuen en kleine groepjes die op eigen gelegenheid de stad en de omgeving willen ontdekken. De routes kunnen voor het gemak gedownload worden op de mobiele telefoon of uitgeprint worden. De afgelopen maanden hebben Reinier de Wit en grafisch ontwerper Nico van Maastricht met veel liefde een mooi verzorgd product en dienst willen maken en aanbieden waarbij het verhaal centraal staat.

Er zijn drie thematische wandelingen: 1. Geloof, zorg en onderwijs, 2. Hanze, ambachten en industrie en 3. Highlights. Daarnaast zijn er drie fietroutes, één langs de Zwartendijk en twee over het Kampereiland.