Henrieke de Vries zorgmedewerker van het jaar

Geplaatst op 11 mei, 2017 om 4:31 | In de categorie:

Henrieke de Vries medewerker van IJsselheemlocatie De Amandelboom is uitgeroepen tot Zorgmedewerker van het Jaar 2017. Henrieke heeft van de 10 finalisten de meeste stemmen gekregen en werd daarom verrast met een feestelijke uitreiking met haar collega’s en bewoners.

De blauwe loper was uitgelegd en een erehaag van collega’s stond haar op te wachten. Totaal overrompeld kwam ze De Amandelboom binnen. Mooie woorden werden gezegd over haar betrokkenheid bij de bewoners en over haar vurige strijd om het zo goed mogelijk te regelen voor ‘onze ouderen’. De titel nam ze met trots in ontvangst, maar wel met de kanttekening dat die eigenlijk ook voor al haar collega’s geldt. “We doen het met z’n allen.” Dat was ook wat bestuurder Helene Wüst beaamde. “Maar jij bent wel degene die voorop is gegaan en daarmee ben je een voorbeeld voor velen. Een held in mijn ogen.”

Henrieke heeft in ieder geval in de verkiezing de stemmer overtuigd met haar visie dat bewoners centraal moeten staan en zorginstellingen minder afgerekend moeten worden op lijstjes. Dit heeft zij eerder dit jaar aan Staatssecretaris Martin van Rijnverteld tijdens zijn bezoek aan IJsselheem.

De verkiezing

In de periode van 8 februari t/m 19 maart zijn meer dan 300 zorgmedewerkers via www.voedingindezorg.nl genomineerd voor de titel Zorgmedewerker van 2017. Een onafhankelijke jury heeft 10 genomineerden geselecteerd. Van 7 april tot en met 25 april kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriet. Op 10 mei heeft de winnares, Henrieke de Vries, de titel ‘Zorgmedewerker van het Jaar 2017’, een feestelijke prijsuitreiking op locatie en een Efteling Bosrijk-arrangement voor 6 personen (3 overnachtingen inclusief vier dagen toegang tot de Efteling en €150,- om te besteden in het Efteling Park) gewonnen.

Over Voeding in de Zorg

In april 2016 heeft FrieslandCampina ‘Voeding in de Zorg’ gelanceerd. Een online platform over eten en drinken voor zorgmedewerkers. Dit jaar is vanuit Voeding in de Zorg voor de eerste keer de verkiezing ‘Zorgmedewerker van het Jaar’ georganiseerd, een verkiezing om bijzondere zorgmedewerkers een podium te bieden en de positieve verhalen in de zorg te belichten.