SV Zalk verliest van Zwolsche Boys

Geplaatst op 19 april, 2017 om 9:51 | In de categorie:

Het waaide schuin over het veld en het was behoorlijk fris in Zwolle, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Het begon met een goede aanval van Zalk maar in de twaalfde minuut werd er gescoord door Zwolsche Boys, dit doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Het ging aardig gelijk op tegen de nummer twee van de ranglijst tot de zestiende minuut het was Gertjan Klein die een strafschop veroorzaakte. Deze werd wel goed ingeschoten maar keeper Michel Koster haalde ook in tweede instantie de bal uit zijn doel zo bleef het dus 0-0 staan. In de drieëntwintigste minuut liepen twee spelers van Zalk elkaar in de weg. Er kwam een schot van Eugene Webb, de Zalk keeper redde in eerste instantie maar Maartje Bergininia was er als de kippen bij om alsnog de bal in de touwen te schieten 1-0.

Nog geen vier minuten later was het al weer gelijk. Er kwam een goede pass van Michel Hamer op zijn broer Gerben die kopte door op Simon van Halm en hij scoorde fraai over de keeper van de Boys zo stond het dus 1-1. Zalk voetbalde helemaal niet onaardig. Zo was er een goed schot van Gerben Hamer op het doel en daarna nog een voorzet van Michel Hamer op Jeremy van Dijk. Zijn kopbal werd door de keeper van Zwolsche Boys uit de kruising getikt.

Zalk voetbalde goed mee en het was aan de keeper van Zwolsche Boys te danken dat het niet achter stond, toch sloeg het noodlot toe, Zwolsche Boys kreeg een corner te deze werd strak en hard genomen het was Maikel Kroes die hem fantastisch binnen kopte zo stond het 2-1. In de achtendertigste minuut werd scheidsrechter Karkdijk het geschreeuw van Trainer Jan Verheijen van de Boys zat en riep hem nog tot de orde.

Na de thee was het beeld van de wedstrijd anders er was maar een ploeg die aanviel en dat was Zwolsche Boys, de ploeg had moeten uitlopen maar Zalk hield stand en voorin bij Zwolsche Boys waren te veel egotripper. In de vierenzestigste minuut werd Aart Schreuder nog geraakt bij een duel en ook Robin kreeg een tikje. Er kwam nog een nieuweling bij Zalk in de ploeg, David Strijker, hij had zich aangemeld van de week. En uit nood geboren was keeper Ralf Schrooten rechtsbuiten en keeper Berry Wagterveld viel nog in voor Aart. Het bleef billen knijpen bij Zwolsche Boys en de ruststand bleef op het scorebord staan.

Wissels:
Jandirk van Pijkeren voor Ralf Schrooten
David Strijker voor Stephan van Ommen
Berry Wagterveld voor Aart Schreuder

Doelpunt Zalk: Simon van Halm

Verslag: Wim Mensink