Professioneel Brits koor te gast in het Ikonenmuseum Kampen

Geplaatst op 19 april, 2017 om 4:16 | In de categorie:

Op zaterdag 29 april 2017 organiseert het Ikonenmuseum Kampen een uniek optreden van het Engelse koor “the Rietman Singers”. Een bijzonder koor met een breed repertoire.

In het museum zullen zowel Madrigalen van Gibbons en Schuyt, als Engelse volksliederen en een enkel Nederlands lied gezongen worden. Het koor uit Norfolk, dat Kampen bezoekt, bestaat uit 22 leden, onder leiding van dirigent Michael Kibblewhite. Deze dirigent is één van de bekendste Engelse dirigenten, die ook buiten het Verenigd koninkrijk orkesten en koren gedirigeerd heeft.

Alle leden van dit samengestelde koor zingen in andere gerenommeerde koren. Ze komen bij elkaar voor bijzondere concerten in het Verenigd Koninkrijk of de rest van Europa. Deze keer dus voor een eenmalig concert in Kampen, waar het 25-jarig bestaan van het koor gevierd wordt . De opbrengsten van de bijzondere concerten gaan vaak naar goede doelen, zoals de restauratie van oude Engelse kerken.

Het concert begint om 14.00 uur en duurt, inclusief een pauze van een half uur, tot 16.00 uur. Bezoekers voor het koor betalen 10 euro voor dit unieke optreden in het atrium van het museum. Op 28 april zijn er overigens ook twee repetities elders in Kampen, die eveneens toegankelijk zijn voor de liefhebbers. Informatie hierover is te verkrijgen bij het museum.