Wind en klim kleuren Kamper stepwedstrijd

Geplaatst op 18 april, 2017 om 9:21 | In de categorie:

Op de nieuwe wielerbaan in Kampen ging afgelopen zaterdag de stepcompetitie van start met een criterium van een uur.

Thuisvoordeel dus voor het organiserende Stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk, dat de geaccidenteerde asfaltbaan aan de Schansdijk al had kunnen verkennen in de training. Stevige tegenwind gaf een extra dimensie aan de evengoed al uitdagende klim naar de top van de voormalige stortplaats.

Bij de dames reed Hermien Koers een sterke race. Ze ging het grootste deel van de wedstrijd aan kop en voerde het tempo zo hoog op dat alleen Rosanne Reijne wist bij te blijven. In de eindsprint moest Koers het afleggen; toch was ze erg tevreden met haar tweede plek. “Door looptrainingen in de winter was ik beter voorbereid dan andere jaren,” vertelt de IJsselmuidense. “Vooral op de klim in het parcours had ik daar voordeel van.”

Het herenteam kon een uur later geen vervolg geven aan dit succes, met een zevende plaats was Jan van der Weerd de hoogst geklasseerde rijder van Stepteam Selles. Jeugdrijder Johan Klooster ging wel met een medaille naar huis: hij werd derde in zijn leeftijdscategorie, de cadetten.

Fotobijschrift: Hermien Koers geeft het tempo aan (eigen foto Stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk).