Kampenion behaalt kampioenschap

Geplaatst op 17 april, 2017 om 12:54 | In de categorie:

Het eerste seniorenteam van tafeltennisvereniging Kampenion kon in de voorlaatste competitieronde de titel al veilig stellen. Met een voorsprong van 15 punten op nummer twee TT Zwolle 1 zou het daarvoor in de uitwedstrijd bij nummer laatst Assen 2 aan 5 punten genoeg hebben.

Dat dat zaterdag moest lukken, daar ging heel Kampenion vanuit. Niettemin is Assen 2 in eigen huis een tegenstander die niet moet worden onderschat. Het won namelijk drie van zijn vier thuiswedstrijden. Gelukkig kon al snel het heuglijke feit aan het thuisfront worden doorgegeven: team 1 won met 3-7. De gastheren verkochten hun huid zo duur mogelijk, maar de Kampenaren waren superieur. Zo won Kampenion ook de negende wedstrijd van het seizoen. Ton Ringenier won zijn drie partijen, Gert-Jan de Lange twee, Ivan Hollander een en ook het dubbel leverde winst op. Team 1 voegde met het behaalde kampioenschap in de 3e divisie opnieuw een nieuw hoofdstuk toe aan de – inmiddels vrij rijke – geschiedenis van Kampenion. Nog niet eerder namelijk werd een seniorenteam kampioen in de 3e divisie en nog niet eerder speelde een seniorenteam in de 2e divisie. Dat laatste gebeurt komend seizoen. Als je in de voorlaatste wedstrijd al kampioen wordt met een voorsprong van 16 punten op nummer twee TT Zwolle 1, dan zegt dat veel over de behaalde titel. Er was dit seizoen in de 3e divisie B maar één team dat aanspraak op de titel mocht maken en dat was Kampenion 1.

En dan te bedenken dat het team het afgelopen seizoen officieel degradeerde uit de 3e divisie en slechts bij de gratie van twee uit elkaar gevallen teams opnieuw in die 3e divisie mocht uitkomen! Twee zaken geven die titel nog meer cachet: 1) het feit dat team 1 alle negen gespeelde wedstrijden wist te winnen en 2) het feit dat het team met Ringenier, De Lange en Hollander uit drie spelers bestaat die met tafeltennis bij Kampenion zijn begonnen en nooit bij een andere vereniging hebben gespeeld. Dat mag vrij uniek worden genoemd. De titel is natuurlijk in de eerste plaats de verdienste van de drie spelers, de trainers (Freek Dekker en Ralph Trip) en de coach in de thuiswedstrijden (Ralph Trip). In de tweede plaats is het een prachtige beloning voor de vereniging Kampenion. Het blijkt dus te kunnen: met ‘eigen’ spelers de 2e divisie landelijk weten te halen. Chapeau!!

Kampenion 1 sluit komende zaterdag de zeer succesvolle competitie af met een uitwedstrijd bij Amstelveen 1.

Op de foto: Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier

Foto: © Jentine Sikkema