Korfballers DOS kunnen niet stunten in Leiden

Geplaatst op 16 april, 2017 om 11:07 | In de categorie:

De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben niet kunnen zorgen voor een stuntje in Leiden. Pernix was een maatje te groot voor de Kampenaren. De eindstand van 22-14 geeft goed de verhoudingen weer.

In het najaar had DOS verrassend gewonnen van de nummer twee van de ranglijst. Het werd in Kampen 22-20 en dat was destijds een streep door de rekening van de Leidse aspiraties. Het was te verwachten dat Pernix zich niet opnieuw zou laten verrassen door de ploeg van Jan Wiegers. Toch was de beginfase voor DOS. Zonder echt groots te spelen, maar wel door sterk verdedigend werk, nam DOS een voorsprong. Halverwege de eerste helft stond het 4-6. Pernix zag het gevaar en vluchtte in een time-out. Die pakte goed uit voor de thuisploeg en niet goed voor DOS. Pernix gooide wat meer fysiek geweld in de strijd en zocht veelvuldig de persoonlijke duels op. Dat resulteerde in een serie van vijf treffers, zonder dat daar een Kamper treffer tegenover stond. Zo keek DOS bij rust tegen een achterstand aan van 9-6. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld.

DOS kreeg in de korfzone bijzonder weinig ruimte en zocht steeds vaker naar het afstandschot. Pernix zag het met genoegen aan. De Kamper schoten van grote afstand waren, ook al door de lastige wind, meestal onzuiver. Pernix kreeg meer kansen in de korfzone en benutte die uiterst koelbloedig. Het verschil op het scorebord werd daardoor steeds groter. Wiegers reageerde met een serie wissels, maar ook dat bracht geen verbetering. DOS was en bleef de mindere. Pernix won verdiend met 22-14. “We kunnen alleen van Pernix winnen, als we allemaal een hele goede dag hebben,” zei Wiegers na afloop, “in Kampen hadden we die, maar hier in Leiden was ons niveau niet goed genoeg om voor een stunt te kunnen zorgen.” De veldcompetitie ligt nu veertien dagen stil. DOS hervat de competitie op 6 mei met een uitermate belangrijk duel. BEP uit Wormer komt op bezoek en die wedstrijd moet door DOS gewonnen worden.

Doelpunten DOS: Iris van Bruggen en Matthijs Bastiaan 4x, Esther Hamberg en Linda van Keulen 2x Camiel van Keulen en Chermène Toebast 1x