Fotoverslag: Wilsum krijgt te weinig

Geplaatst op 16 april, 2017 om 2:42 | In de categorie:

Wilsum heeft zaterdag met 2-4 verloren van Reaal Dronten. In een gelijk opgaand duel liet Wilsum grote kansen onbenut en daar profiteerden de gasten optimaal van. Door deze nederlaag is Wilsum dit seizoen helaas niet in staat gebleken om punten te pakken tegen de top drie. De oranjehemden, die nog meededen voor de derde periode, kunnen dit nu ook vergeten. In de resterende 4 duels is het zaak om nog zoveel mogelijk punten te pakken en zo mogelijkerwijs nog te stijgen in de stand op de ranglijst.

Na de ruime en gemakkelijke overwinning van vorige week tegen Storica (8-1) stond er vandaag een heel ander duel op het programma. De huidige nummer 3 in de 4e klasse C, Reaal Dronten, kwam op bezoek. Eerder dit seizoen ging Wilsum met maar liefst 6-1 onderuit. Vandaag wilden de oranjehemden zich voor deze nederlaag revancheren. Wilsum startte met Mulder op doel. De achterhoede bestond uit Robin Mijnheer, Wim en Jan van Spijker en John Veenstra. Ook op het middenveld stonden dezelfde spelers: Gert Jan Sollie, Alwin vd Wetering en Patrick Plette. De voorhoede bestond uit William Kaminyoge, Harmen Siedsma en Jurre Heldoorn. Jesse Riezebos, Daniƫl Niemeijer, Jelmer Sollie en Erik Barneveld namen plaats op de bank. Barneveld keerde na wekenlange absentie weer terug in de selectie. Vanaf het eerste fluitsignaal ontstond een redelijk gelijk opgaand duel.

Reaal Dronten, dat met name op het middenveld en voorin heel gevaarlijke spelers heeft, kreeg te maken met het hechte collectief van Wilsum. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Wilsum een kleine mogelijkheid, maar een vrije trap werd gemakkelijk weggewerkt. Aan de andere kant was de eerste kans direct raak. Wilsum stond niet goed opgesteld bij een doeltrap van Mulder. Ook de trap liet te wensen over en zo kon Reaal de bal op het middenveld oppikken. De middenvelder ging een combinatie aan en bracht oog in oog met Mulder de Drontenaren op voorsprong: 0-1. Even later kreeg Reaal opnieuw een beste kans, maar Mulder redde bekwaam op een inzet van dichtbij. Net toen Reaal aanzette om verder weg te lopen bij Wilsum kwamen de oranjehemden langszij. Na een afgeslagen voorzet belandde de bal voor de voeten van Jan van Spijker. Van Spijker plaatste de bal op fantastische wijze in de kruising: 1-1. Na de gelijkmaker kreeg Reaal nog een mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te komen, maar Mulder redde in de korte hoek. Zo werd de ruststand bereikt met een 1-1 stand op het scorebord.

Vlak na rust kwam Reaal opnieuw op voorsprong. Bij Wilsum ging men tot tweemaal toe het duel veel te lichtzinnig aan. Een middenvelder kon hiervan profiteren, zette een combinatie op en rondde uiterst beheerst af: 1-2. Na de hernieuwde voorsprong van Reaal ging Wilsum opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Via invaller Jelmer Sollie dacht Wilsum op gelijke hoogte te komen. Sollie, die net in de ploeg was gekomen voor Siedsma, werd weggestuurd en rondde rustig af: 2-2. Maar helaas ging de vlag van de assistent-scheidsrechter de lucht in wegens buitenspel. En zo werd dit doelpunt, al dan niet terecht, afgekeurd. Sollie was bijzonder dreigend en hij had even later een geweldige actie in huis. Sollie gaf de bal voor en Kaminyoge kon de bal inkoppen, maar vanaf een meter of 5 werd Kaminyoge dusdanig gehinderd dat hij de bal geen kracht mee kon geven. Heel Wilsum dacht aan een strafschop, maar de arbiter kende deze helaas niet toe. Wilsum nam meer en meer risico en kreeg even later de deksel op de neus. Wilsum kreeg zelf een aardige mogelijkheid, maar dit werd niet goed uitgespeeld en uit de counter was het raak. De linksbuiten werd weggestuurd, omspeelde Mulder en schoot de bal in het lege doel: 1-3. De beslissing leek een feit. Maar niets was minder waar! Twee minuten later vond Wilsum de aansluitingstreffer.

Na een lange bal van Mulder werd de bal verlengd en kon Jurre Heldoorn doorlopen. Heldoorn bleef oog in oog met de doelman ijzig kalm en bracht de 2-3 op het scorebord. Ondertussen was Erik Barneveld in de ploeg gekomen voor Robin Mijnheer. Vlak na de 2-3 kreeg Wilsum de kans op de gelijkmaker. Wederom had Jelmer Sollie een geweldige actie in huis en gaf hij Kaminyoge op het oog een niet te missen kans. Toch wist Kaminyoge de bal vanaf een meter of drie naast het doel te koppen. Een onwaarschijnlijke misser en zo bleef de 2-3 op het scorebord staan. Wilsum miste diverse kansen en aan de andere kant was het wel raak. Weer werd de linksbuiten weggestuurd en opnieuw was het raak: 2-4. Dat was het grote verschil vandaag; Reaal rondde de kansen wel af en Wilsum deed dit niet. Misschien pech, misschien een verschil in kwaliteit. Feit was wel dat Reaal de wedstrijd rustig uitspeelde en zo met 2-4 won. Wilsum liet de gasten ontsnappen, want er had vandaag veel meer ingezeten dan een 2-4 nederlaag.

Toch kan Wilsum terugkijken op een heel aardig duel. De laatste weken speelt Wilsum heel aardig en als men dit de komende 4 wedstrijden door kan trekken dan kan men nog genoeg punten pakken. Te beginnen volgende week. Dan speelt Wilsum uit bij Noord Veluwe Boys. Eerder dit seizoen verloor Wilsum op eigen veld met 1-4. Tijd voor revanche dus!