S.V. Zalk verliest nipt van C.S.V.

Geplaatst op 20 maart, 2017 om 4:38 | In de categorie:

In het begin was het aftasten van beide kanten. Al snel bleek C.S.V de ploeg die de meeste druk zette. Dat resulteerde in een mooie aanval over de vleugel waaruit Gework Petrosjan de 0-1 scoorde.

Beide ploegen hadden moeite om een fatsoenlijk elftal op de benen te krijgen. Blessures, schorsingen en een smalle selectie waren de problemen. In de 10e minuut was het keeper Ralf Schrooten die een goede redding in huis had. In de 11e minuut was het ineens gelijk, uit een strakke corner kopte Gerben Hamer de gelijkmaker binnen 1-1.

Nog geen vier minuten later was het Jeremy van Dijk die een lange bal gaf op Sander Vinke, die won zijn duel met een verdediger van C.S.V en scoorde beheerst de 2-1. C.S.V bleef druk zetten en had het betere veldspel. De jonge rechtsback Jamiro Oortwijn ging regelmatig mee naar voren en zijn schot op doel ging voorlangs. Gework Petorsjan was er als de kippen bij en maakte er 2-2 van.

In de 29e minuut was het laatste man Aart Schreuder die een vrije trap mocht nemen van grote afstand . Er was geen muur neer gezet, men verwachte een voorzet. Schreuder schoot echter op het doel, de keeper van C.S.V verkeek zich op dat schot en zo stond het met de rust dus 3-2 voor Zalk.

C.S.V. bleef druk zetten en Zalk knokte voor wat het waard was. Bij een aanval van Zalk werd er slecht uitverdedigd door C.S.V. en Sander Vinke kreeg de bal, zijn schot belande op de lat. In de 55e minuut was het C.S.V. dat op de paal schoot en iedereen van Zalk stond er naar te kijken. Een minuut later kreeg C.S.V. een vrije trap te nemen en prompt werd het daaruit door Jabir Mazouz 3-3.

In de 65e minuut veroorzaakte Gertjan Klein een strafschop en vanaf de penalty stip knalde Gework Petrosjan zijn derde doelpunt achter de keeper van Zalk 3-4. Uw verslaggever dacht dat het daar wel bij zou blijven maar even later kreeg Hendri Vinke nog een kans. In de 78e minuut kreeg Zalk van de goed leidende scheidsrechter Dhr.Kwakkel een vrije trap, die door Michel Hamer  fraai in de hoek werd geschoten en zo stond het ineens 4-4.

Er waren al de nodige wissels geweest bij Zalk. Berry Wagterveld was laatste man gaan spelen bij Zalk en ook Jandirk van Pijkeren was in het team gekomen. Zalk dacht dat het een punt zou over houden aan deze wedstrijd. Echter een mooie aanval van C.S.V. in de 87e minuut gooide roet in het eten. De bal werd teruggelegd door Gework Petrosjan en tussen vier spelers van Zalk was het de vrijstaande Brian Lachenal die de 4-5 op het scorebord zette.

Voor de neutrale toeschouwer was het een leuke wedstrijd. C.S.V. had het betere van het spel, maar Zalk heeft geknokt voor wat het waard was en heel veel inzet getoond. Maurice Hofstra was daar een toonbeeld van.

Gele kaarten Zalk: Gertjan Klein, Hendri Vinke
Wissels: Jandirk van Pijkeren voor Gertjan Klein, Berry Wagterveld voor Robin Haverkamp en Martijn Groeneveld voor Sander Vinke
Doelpunten Zalk: Gerben Hamer, Sander Vinke, Aart Schreuder, Michel Hamer

Verslag: Wim Mensink