Podiumplaatsen voor minioren Deltasteur

Geplaatst op 20 maart, 2017 om 9:51 | In de categorie:

Afgelopen zaterdag werd in het zwembad “Bestevaer” in Genemuiden de derde wedstrijd van het Minioren/Junioren circuit gezwommen. Zes verenigingen namen het met hun jeugdselectie tegen elkaar op.

Het lange wedstrijdprogramma (3,5 uur) mocht de pret niet drukken, want Deltasteur zwom 26 medailles, 24 persoonlijke records (pr’s) en 2 nieuwe tijden bij elkaar. Bij de jongste jongens (minioren 4) stonden de 100 meter vrije slag en de 50 meter schoolslag op het programma. Bram Wammes werd eerste op de vrije slag en Job Riezebos mocht de tweede prijs in ontvangst nemen. Bij de schoolslag werd er door de heren van stuivertje gewisseld. Christian van de Werf (minioren 5) mocht het goud in ontvangst nemen op zowel de 200 meter vrije slag als de 100 meter schoolslag. Bij de jongens gingen de grootste pr’s naar Tom Nijhuis, Matthijs van Asselt en Wiljan van den Berg. De jongste meisjes (minioren 4) zwommen tijdens deze wedstrijd de 200 meter vrije slag en de 100 meter schoolslag.

Laura van der Wal won op de 100 meter schoolslag het goud en op de 200 meter vrije slag nam ze het zilver mee naar huis. Bij deze groep meisjes werden de grootste pr’s van de dag gezwommen. Voor Yvon Jansen, Krista Veehof, Floor Vegter en Denise Naberman waren er pr’s tussen de 24 en 43 seconden. Bij zowel de meisjes als de jongens in de oudste minioren groepen, kleurde het podium driemaal geheel in de kleuren van Deltasteur. Voor deze zwemmers stonden de 100 meter vrije slag, 100 meter rugslag en de 200 meter wisselslag op het programma. De prijzen werden verdeeld onder Yanieck Frijstein (3 x goud), Julia van den Bosch (2 x goud, 1 x zilver), Carmen van der Laan (1 x goud, 2 x zilver), Thijs ten Koppel (3 x zilver), Max van Ginkel en Sanne van ’t Oever (3 x brons). Nieuwe tijden werden er gezwommen door Eline van Unen (3:28.32 op de 200 meter wisselslag) en Sacha de Velde Harsenhorst (3:38.31 op de 200 meter vrije slag).