DOS Kampen gaat duurzaam

Geplaatst op 17 maart, 2017 om 2:29 | In de categorie:

Nadat DOS Kampen vorig jaar november de Nuon-prijs van 10.000 euro voor duurzame verbeteringen aan het sportpark in de wacht sleepte, heeft de vereniging opnieuw een mooie subsidie toegekend gekregen.

De Rijksoverheid verstrekt een bedrag van 37.000 euro voor het realiseren van twee belangrijke duurzame projecten: de aanschaf van 170 zonnepanelen en het vervangen van alle veldverlichting door led-armaturen. Wanneer deze twee omvangrijke projecten zijn afgerond, is DOS Kampen volledig zelfvoorzienend als het gaat om elektriciteit.

Penningmeester Tim Veldhuis is blij met de subsidieverlening: “Als voetbalvereniging zijn we een grootverbruiker van stroom. Wekelijks gaan er heel wat kWh doorheen. Het is een prachtige oplossing dat we dit nu 100% duurzaam kunnen opwekken”.

De installatie van de zonnecollectoren staat gepland voor mei en het vervangen van de veldverlichting staat nu gepland voor augustus en september.