Kampen gaat door met Jongeren Op Gezond Gewicht

Geplaatst op 15 maart, 2017 om 11:23 | In de categorie:

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) krijgt de komende drie jaar een vervolg in Kampen. Geert Meijering, wethouder sport: ,,JOGG is al echt een begrip in Kampen, de DrinkWater-campagne is een groot succes. We vinden het als gemeente dus belangrijk om hier mee door te gaan!”

Jongeren op Gezond Gewicht is een landelijke beweging, waar de gemeente Kampen aan deelneemt. JOGG zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk en aantrekkelijk te maken. Het is een lokale aanpak waarbij niet alleen ouders en gezondheidsprofessionals investeren in een gezonde leefstijl onder kinderen maar ook winkeliers, bedrijven, scholen en de gemeente zelf.

DrinkWater-campagne

JOGG is in 2016 in Kampen gestart met de DrinkWater-campagne, met als doel het drinken van water onder kinderen te stimuleren. Zo zijn er op verschillende basisscholen en openbare speelplaatsen drinkwatertappunten gerealiseerd en hebben de meeste kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en gastouders het drinken van water onderdeel gemaakt van hun beleid rondom voeding. Ook het basisonderwijs is enthousiast, de helft van de scholen is al aan de slag met een DrinkWater-aanpak op maat. Daarnaast is JOGG bij veel sportevenementen aangehaakt om het waterdrinken te stimuleren.

Speerpunten komende drie jaar

Jenneke Bos, JOGG-regisseur: ,,We zijn erg tevreden over de resultaten van de DrinkWater-campagne, maar er is ook nog veel winst te behalen. Zo willen we graag dat meer (private) organisaties en inwoners JOGG omarmen en zich betrokken voelen. We willen ouders meer betrekken en beter samenwerken met organisaties op het gebied van gezondheid. Ook gaan we aan de slag met gezonde sportkantines en staat er een nieuwe campagne gepland: ‘Groente…zet je tanden erin’. Kortom, actie!” Wilt u meer informatie of komt u graag in contact met JOGG?

Dan kunt u terecht op www.sportservicekampen.nl of Facebook.