Carla Dik (Christen Unie) op bezoek bij geWOON Kampen

Geplaatst op 14 maart, 2017 om 5:30 | In de categorie:

Zaterdag 11 maart was Carla Dik, Tweede Kamerlid van de Christen Unie op werkbezoek bij de winkel geWOON. Carla Dik heeft onder andere duurzaamheid en zorg in haar portefeuille. geWOON! Kampen is een lifestyle winkel waar mensen zich kunnen ontwikkelen en door kunnen groeien naar een reguliere baan, in een beschermde omgeving.

Jeannet Massaar, begeleider bij geWoon, liet Carla Dik zien wat de werkwijze van geWoon is en hoe er wordt gewerkt aan nieuwe projecten en producten. I.s.m. Jos Bos is er het ‘kussen-project’ gestart, Henders en Hazel schenkt stalen stof en de medewerkers van de winkel maken er mooie kussens van. Het serviceteam maakt nieuwe producten van pallethout. Allebei zijn goede voorbeelden van duurzaamheid en samenwerking met lokale ondernemers.

Verder is er gesproken over het belang van dagbesteding. Het voorkomt dat mensen geïsoleerd thuis komen te zitten. Elke dag opstaan en je een deelnemer van onze maatschappij voelen. De winkel is een mooi middel om iedereen in zijn kracht te zetten. Carla Dik gaf aan dat de Christen Unie geld vrij wil maken voor dagbesteding, omdat “iedereen talent heeft en er toe doet”.

Foto: Tennekes